Hemur Enge triomfeert in laatste zaalwedstrijd

AMERONGEN – Op zaterdag 16 maart vond in de sporthal van Allemanswaard in Amerongen een boeiende confrontatie plaats tussen Hemur Enge 1 en DKOD 2. Hoewel DKOD reeds tot kampioen was gekroond vanwege eerder puntenverlies van Hemur Enge, beloofde het duel toch een spannend schouwspel te worden, vooral omdat de eerste ontmoeting tussen beide teams in een gelijkspel was geëindigd.

De Hemur Enge spelers waren echter vastbesloten om te laten zien dat ze in de laatste wedstrijd van het zaalseizoen oppermachtig waren. En dat deden ze met verve.

Het openingsdoelpunt viel snel, een prachtige doorloopbal van Sofie bracht Hemur Enge op voorsprong. DKOD liet zich echter niet zomaar uit het veld slaan en antwoordde met een doelpunt, waardoor de stand weer gelijk werd. Maar Hemur Enge bleef aandringen en met een doorloopbal van Diane en een schot onder de korf van Philip, trokken ze de wedstrijd naar zich toe.

Het ene na het andere doelpunt volgde, met Jeroen die een strafworp benutte, Peter met een afstandsschot, en Diane die opnieuw scoorde met een schot onder de korf. DKOD probeerde te reageren, maar Hemur Enge bleef domineren, met doelpunten van Lisanne en opnieuw Jeroen, waardoor de ruststand 9-4 in het voordeel van Hemur Enge was.

In de tweede helft werd er volop aan Amerongse kant wisselt, met onder andere het debuut van Janneke. Hemur Enge bouwde gestaag aan hun voorsprong, met doelpunten van Lisanne, Kyra, Erwin en nogmaals een ontketende Kyra. Ondanks enkele tegendoelpunten van DKOD, bleef Hemur Enge oppermachtig. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten met een indrukwekkende eindstand van 16-7 in het voordeel van Hemur Enge.

Met deze overwinning toonden de spelers van Hemur Enge aan dat hun eerste seizoen samen succesvol was. Nu gaat men zich voorbereiden op het volgende seizoen, waar ze de sporthal zullen inruilen voor de buitenlucht op de Burgwal.

Doelpunten: Diane 3, Erwin 3, Kyra 3, Jeroen 2, Lisanne 2, Peter, Philip & Sofie