Update coronamaatregelen vanaf 14-10

Beste leden,

Gisteren hebben waarschijnlijk weer veel mensen met spanning gekeken naar de persconferentie. Duidelijk is dat teamsport te maken gaat krijgen met extra beperkende maatregelen.

Op basis van de persconferentie en de aanvullende informatie op de website van de Rijksoverheid zijn de gevolgen volgt:

  • Trainingen en wedstrijden voor seniorenteams zijn niet meer mogelijk;
  • Wedstrijden voor jeugdteams zijn niet meer mogelijk;
  • Trainingen voor jeugdteams en onderlinge partijtjes blijven wel mogelijk.
  • Naast de kantine gaan nu ook de kleedkamers op slot.

Besloten is om deze maatregelen morgenmiddag 14 oktober om 12:00 uur in te laten gaan in tegenstelling tot 22:00 uur zoals gemeld in de persconferentie. Dit doen we om gehoor te geven aan de oproep om verantwoordelijkheid te pakken en niet de randjes van de maatregelen op te zoeken.

Voor de korfbal zit er een ander detail in, onderlinge partijtjes blijven mogelijk in de buitenlucht, maar wij weten op dit moment nog niet wat dit voor gevolg voor het zaalseizoen zal hebben. Wij hopen hier zelf meer over te horen van het korfbalverbond.

Morgen zullen de sportbonden. in overleg treden met het NOC*NSF naar aanleiding van de extra maatregelen. DVSA en Hemur Enge zullen de uitkomsten van dit gesprek nauwlettend volgen en indien nodig extra aanvullende informatie delen via de website. Waarschijnlijk kunnen we dan ook duidelijkheid verschaffen over de mogelijkheden voor 18-jarigen. Het is op het moment van schrijven niet exact duidelijk of deze specifieke leeftijdsgroep nu wel of niet mag sporten. Vooralsnog gaan we ervan uit dat sporten voor deze groep mogelijk is, mits zij in een juniorenteam spelen.

De komende dagen zullen wij ook ook duigen over alternatieve activiteiten binnen de gestelde kaders.

Uiteraard balen we van deze stap terug, maar beseffen ook dat dit niet voor niets is. Laten we wederom koesteren wat nog kan en ons zo goed mogelijk voorbereiden op het moment dat er weer meer mogelijk is.

#samensterk