osv Amerongen gaat van start

Vorige week vroeg het bestuur van korfbalclub Hemur Enge tijdens een bijzondere ledenvergadering akkoord om een fusie in werking te zetten met voetbalvereniging DVSA. Na een opsomming van alle overwegingen, met als werktitel ‘Samen Sterker’, stemden alle aanwezige leden in met het voornemen en kan het bestuur de volgende stappen nemen.

Voorzitter van Hemur Enge is Jeroen Bode: ,,We zijn niet de enige vereniging die het steeds moeilijker heeft om alles rond te krijgen. Met maar zes thuiszaterdagen per jaar is het voor ons extra lastig om een eigen accommodatie te behouden. Ook is het voor een kleine vereniging, we hebben ongeveer 80 spelende leden, lastig om alle functies binnen het bestuur in te vullen. En dus kwam een fusie ter sprake. Omdat we graag in Amerongen willen blijven, lag het meer voor de hand te fuseren met een vereniging op de Burgwal dan met een andere korfbalvereniging. Zo kwamen we uit bij onze buurvereniging DVSA. We hopen de fusie nog vóór de zomervakantie rond te hebben.”

MASTERPLAN Voorzitter van DVSA is Rolf Hopman: ,,Na een aantal overlegmomenten zijn we tot de conclusie gekomen dat fuseren prima mogelijk is. Ook onze leden hebben we dat afgelopen dinsdag tijdens een ALV voorgelegd en dat viel in goede aarde. Het past ook prima bij de visie die ik zelf heb voor de clubs op de Burgwal. Ik ben nog maar net voorzitter en denk veel na over de toekomst van de lokale verenigingen en de huisvesting daarvan. In een ‘Masterplan Burgwal’ heb ik opgeschreven hoe mooi het zou zijn als we in de toekomst op ons prachtige complex één nieuw clubhuis hebben met gezamenlijke kleedruimtes en misschien zelfs wel naast de buitenvelden een nieuwe binnensportlocatie. Eén plus één wordt dan tien! Dromen mag, ik wil het beste voor Amerongen en vooral mogelijkheden voor jeugd om te bewegen.”

Bron: Nieuwsblad de Kaap 11 maart 2020

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.