Fijne paasdagen

Een bijzondere tijd waarin we nu leven en ongetwijfeld een moment welke zal worden opgenomen in de nieuwere uitgaves van de reeks “Van Nul tot Nu“, welke ik vroeger (en nog) graag las.

Ik schijf dit artikel tussen het digitaal lesgeven door, een ideale uitkomst om zo toch onderwijs te kunnen bieden. Maar zoals wel meer digitale oplossingen heeft het zijn beperkingen. Zo missen we nu allen het contact met elkaar, het zij op school, werk of natuurlijk bij Hemur Enge. Dit contact nemen we nog wel eens voor lief, maar de laatste weken laat nog meer eens duidelijk zien dat de mens een sociaal dier is en zeker mensen op zich heen nodig heeft.

Met Pasen gedenkt een groot deel van onze leden het sterven van Jezus en zijn opstanding. Het sterven en het overwinnen van de dood. In deze tijd van lente en het tot leven komen van de natuur en onze virusproblemen een toepasselijke metafoor. De documentaire met de mooie titel “Levenslucht” geeft hierin een mooie inkijk.

Inmiddels zitten we alweer een paar weken in deze situatie. Er gebeurt veel: we zitten thuis, er worden mensen ziek en mensen ontvallen ons. Maar we kijken ook naar de toekomst waarin we elkaar weer mogen ontvangen bij de korfbal.

Voor nu wens ik jullie een goede gezondheid voor jezelf en je naasten en natuurlijk een fijn paasweekend.

Jeroen Bode
Voorzitter