Eerste verlies voor Hemur Enge

EDE – Op zaterdagmiddag betraden Hemur Enge 1 en Reehorst ’45 6 het strijdtoneel in het Riet in Ede. Het fluitsignaal klonk en de wedstrijd begon meteen intens. Reehorst ’45 6 zette de toon door als eerste het scorebord te laten oplichten met een prachtig doelpunt van hun dame. Hemur Enge liet zich echter niet uit het veld slaan en antwoordde snel met een strafworp, benut door de scherpe Gerina, waardoor de stand gelijk werd getrokken naar 1-1.

Jochem, met een indrukwekkend afstandschot, bracht Hemur Enge op voorsprong (1-2). De wedstrijd bleef dynamisch en beide teams wisselden treffers uit. Rob scoorde met een doeltreffende doorloopbal, terwijl Gerina met een afstandschot de voorsprong van Hemur Enge vergrootte (2-4). Reehorst ’45 liet echter hun kracht zien met drie opeenvolgende doelpunten, waardoor ze een 5-4 voorsprong namen.

Rob en Lisanne van Hemur Enge antwoordden met vastberadenheid en brachten de stand weer in evenwicht (5-5 en 6-6). De eerste helft werd afgesloten met een stand van 6-7 in het voordeel van Hemur Enge, doordat Peter koelbloedig een strafworp benutte.

Na een korte rustpauze werd de tweede helft hervat met evenveel intensiteit als de eerste. Reehorst ’45 liet zien dat ze niet van plan waren de wedstrijd uit handen te geven en scoorde al snel de gelijkmaker (7-7). Lisanne en Clarissa van Hemur Enge deden echter ook hun duit in het zakje met een afstandschot en een strafworp, waardoor Hemur Enge weer op voorsprong kwam (7-8 en 8-9).

De strijd ging door, maar Rob van Hemur Enge liet zijn klasse zien met een indrukwekkend afstandschot, waardoor de voorsprong van Hemur Enge werd vergroot (8-10). Op dat moment leek Hemur Enge de punten mee naar huis te nemen, maar niks van minder waar. Eerst verloor Hemur Enge één van de dames door een bizarre overtreding, die overigens onbestraft bleef. De laatste deel van de wedstrijd verliep uiterst rommelig en Reehorst wist hier goed van de profiteerde en vocht zich vrij letterlijk terug in de wedstrijd. Het was echter Hemur Enge dit continue overtredingen tegen kreeg waardoor Reehorst zelf uit wist te lopen en de wedstrijd geheel naar zich toe wisten te trekken met een eindstand van 13-10.

Een harde les voor Hemur Enge die gehavend weer huiswaarts moesten keren. Hemur Enge kijkt nu vooruit naar de laatste wedstrijd van het jaar, waarin ze op eigen terrein zullen spelen tegen Animo. Met de ervaring van deze fysieke confrontatie zullen ze ongetwijfeld vastbesloten zijn om het jaar met een overwinning af te sluiten.

Doelpunten: Rob 3, Gerina 2, Lisanne 2, Clarissa 1, Jochem 1, Peter 1.